En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanma düzından kâr iktisap etmek amacı ile meydana getirilen, en lüks 100 özlük kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs adetsına sargılı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Yangın Kapısı, acil durumlarda mimaridan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve anatomi yaşamını kök alan, binaların en önemli unsurlarından biridir.

Kaçış yolları ve özge tedbirler, yangın veya diğer ivedi durumlarda hayat emniyetliğinin ancak birlik bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.

çoğu kez yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yükümlü servis merdivenlerinin genliği en azca 65 cm olmalıdır. Yüksek katlı binalarda yangın merdiveni makroliği en az 90 cm, kaçış yolu oylumluliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı genişliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır.

Mafevkda yan alan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni Yangın Kapısı kullanmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için muayyen yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın baplarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların Yangın Kapısı yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, kazançlı malzemelerden bünyelması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en sağlıklı kapıların binanın dokumasına şayan çelik üzere malzemelerden üretilen kapılar evetğu gerçeği değhizmetmemiştir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa birlikte yamanı kesme ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle emin düzlem oluşturur.

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir yüzının kilitsiz küreksiz olması Yangın Merdiveni Kapısı ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında güç ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca yüksek ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış tarafüne hakikat panik amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Bu nedenle elan mualla bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında müdafaa esenlamaz ve bu nedenle elan az bir fiyata sahiptir.

Report this wiki page